• Ingrediente pentru blat:
300 gr biscuiți
200 gr unt
• Ingrediente pentru cremă:
500 gr cremă mascarpone
6 linguri zahăr
500 gr branza de vaci
1 buc esență vanilie
după gust coaja de la o lămâie mai verde
Ingrediente pentru topping:
200 gr fructe de pădure, mure și afine
100 ml zeama fructe de legume
2 plicuri de gelatină respectiv 20 gr
Mod de preparare pentru blat:
-Se sfărâmițează biscuiții cu sucitorul.
-Se topește untul la bain marie, se pun ambele ingrediente într-un vas și se amestecă cu paleta după care se toarnă compoziția într-o tavă cu fund detașabil, se presează bine cu paleta, apoi se pune tava la frigider până la pregătirea cremei
Mod de preparare pentru cremă:
-Se pune la robot branza de vaci, crema mascarpone ,zahărul,coaja de lămâie rasă și se mixează la viteză mare pana se omogenizează întreaga compoziție.
-Se scoate tava din frigider și se toarnă crema peste blat, apoi se pune iarăși la frigider
Mod de preparare pentru topping:
Se pune sucul fructelor dezghetate într-o cană și se amesteca turnând încet peste gelatina.
-Se scoate tava din frigider, se toarnă toppingul peste cremă și se dă tava la frigider pentru circa 6-7 ore, după care se poate servi.
Să aveți poftă dragilor

Comentarii
Trimiteți un comentariu