Un preparat ușor de făcut și absolut delicios.
Ingrediente:
2 dovlecei
2 cartofi
2 oua
Făină
O ceapă
Sare și piper
Ulei
Parmzan
Pătunjel
Preîncalzim cuptorul la 180 de grade și pregatim compoziția pentru tocinei .
Curățăm dovlecelul și cartofii.Îi spălăm după care îi dăm pe răzătoarea mică și îi scurgem foarte bine de apă.
Într-un bol adăugăm compoziția de legume rase,două ouă,o ceapă tocată mărunt,făina cernuta și condimentăm cu sare și piper.Amestecăm cu o lingură de lemn întreaga compoziție.
Așezăm într-o tavă hârtia de copt ,stropim cu puțin ulei și cu ajutorul unei linguri adăugăm compoziția în formă de chifteluțe și aplatizam încet.
Dăm tava la copt (180 grade) pentru 40 de minute întorcând tocineii la jumătatea timpului.
Se pot servi atât calzi cât și reci cu un sos de smântână pe baza de usturoi și pătrunjel.
Sunt delicioși!
Poftă bună!

Comentarii
Trimiteți un comentariu