Coaste de porc la cuptor


 Ingrediente:

1,5 kg de coaste de porc spalate si sterse,2 linguri cu mustar, 2 linguri cu pasta de rosii, 2 linguri cu miere, 4 linguri cu ulei de masline, 3 catei de usturoi curatati si spalati, 10 fire de cimbru spalate, o lingurita cu boia, sare, piper proaspat macinat, 4-5 linguri de vin. 

Tocam marunt cimbrul. Pregatim un bol mare in care zdrobim usturoiul. Adaugam  cimbrul, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam bine toate ingredientele pana cand obtinem o pasta.
Punem coastele de porc in pasta pregatita si le ungem bine. Acoperim bolul cu folie alimentara si il introducem in frigider pentru minim o ora.
Dupa aproximativ 45 de minute, incalzim cuptorul si pregatim o tava. Scoatem carnea de porc marinata din frigider si o asezam in tava pregatita.

Asezam coastele in intr-o tava adanca ,le acoperim cu folie de aluminiu și le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Dupa 30 de minute scoatem folia de aluminiu și le introducem din nou la cuptor pentru aproximativ o ora pana ce se rumenesc.

Se pot servi cu orice fel de garnitura.Eu am ales sa le servesc cu chipsuri de cartofi dulci,salata de ciuperci murate și sos de usturoi vede .

Va doresc pofta mare!



Comentarii